Kako izabrati odgovarajuću električnu testeru? – ALATI I OPREMA

Ukoliko vam je potrebna testera za sečenje drva i drvenih trupaca, kao i za obrezanje grana, pravi izbor je upravo električna testera.

Osnovne prednosti električnih testera su lako održavanje i jednostavna upotreba. Ukoliko se bavite nekim hobi poslom ili vam je potrebna za radove oko kuće, ova vrsta testere će vam u velikoj meri olakšati rad. U poređenju sa benzinskim i akumulatorskim testerama, testere na struju su znatno bolje zbog toga što su lakše, moćnije i manje bučne.

Svaka električna testera je vrlo laka za rukovanje i ne zahteva posebne veštine, ali je ipak potrebno da se pre korišćenja upoznate sa sigurnosnim merama i uputstvima za upotrebu. Da biste se zaštitili tokom rada, preporučuje se nošenje radne obuće.

Električne testere rade na naponu od 220 – 240 V i snage u rasponu od 750 – 2500W. Najbolji izbor za potrebe orezivanja i sečenja grana je ona čiji motor ima snagu od 750W.

Kada biramo odgovarajuću testeru, potrebno je obratiti pažnju i na debljinu mača, kao vrlo važne specifikacije jer ona određuje maksimalnu debljinu materijala koji možete seći. Mačevi se kreću od 35 – 45 cm dužine. Važni faktori su takođe, brzina i preciznost sečenja koji su određeni brzinom kretanja lanaca, u rasponu od 11 – 13 m/s.

Broj obrtaja označava brzinu kojom se lanac kreće i iznosi 6300 – 7000rpm (broj obrtaja u minuti). Treba pomenuti kao važnu osobinu i zahvat reza od 375mm koji određuje maksimalnu dubinu sečenja električne testere.

Testere koje se koriste za sečenje drveta nemaju potrebu za gorivom, ali im je limit dužina kabla za napajanje i ulje koje je obavezno. U ponudi ima i onih testera koje imaju kablove  dužine od 3 – 4 m koje su vrlo praktične jer pružaju udoban i nesmetani rad.

Kada biramo električnu testeru, mnogo puta je i cena presudan faktor. S tim u vezi, ako imate u planu da često koristite testeru, najbolje bi bilo da se odlučite za poluprofesionalnu benzinsku motornu testeru. Za one manje poslove, izbor bi trebalo da padne na električnu motornu testeru koju možete naći po veoma pristupačnoj ceni u našoj bogatoj ponudi.

 Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours