Sečenje metala ugaonom brusilicom u 10 koraka (8. korak je najbitniji) – ALATI I OPREMA

Pažnja Ne koristite listove kružne testere za rezanje metala na ugaonim brusilicama. Ova sečiva su dizajnirana za rad sa motornim testerama obzirom da time veoma ugrožavate svoju i bezbednost osoba u okolini.

Kako koristiti ugaonu brusilicu za sečenje metala?

Ugaona brusilica sa reznim točkom je najopasniji ručni alat na tržištu. Bez odgovarajuće obuke, znanja i pažnje može doći do ozbiljnih povreda korisnika ili osoba u blizini. Pratite naš vodič korak po korak u nastavku o tome kako da postavite i koristite ugaonu brusilicu bezbedno i efikasno za sečenje metala.

  1. Izaberite pravi disk i ugao

Izaberite pravi disk za sečenje uzimajući u obzir materijal za sečenje (crni ili obojeni), dubinu sečenja (veličina diska) i vrstu sečenja. Pročitajte više o tome koje vrste diskova za ugaone brusilice postoje.

  1. Pregledajte brusilicu i disk za sečenje da li su istrošeni i stari

Sama brusilica ne mora biti u savršenom stanju da bi radila efikasno, dizajnirana je za dugogodišnji rad. Međutim, proverite da li središnja navrtka i navoj imaju ozbiljna oštećenja. Ukoliko sve izgleda kako treba i nema vidljivih tragova oštećenja, možete početi sa radom. U suprotnom preporučujemo da nabavite novu ugaonu brusilicu nakon što pročitate naš vodič za kupovinu ugaone brusilice. Rezni disk treba da bude besprekoran. Nikada ne koristite polomljene ili korodirane diskove za sečenje jer ćete se suočiti sa rizikom da disk pukne tokom upotrebe.

  1. Pričvrstite rezni točak na brusilicu

Ako koristite disk tipa 41 (ravni), matica treba da bude na ravnoj strani nadole. Kada koristite disk tipa 42 (ispupčeni), izbočeni deo matice treba da bude okrenut nadole i da dobro leži unutar diska.Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours