Vodič za kupovinu ugaone brusilice – 4 ključna faktora – ALATI I OPREMA

Snaga i brzina

Kao što znate, snaga je glavna prednost električnog alata. Ovde postoje dve vrste koje treba uzeti u obzir: ulazna snaga i izlazna snaga. Prva se meri u tri merne jedinice u zavisnosti od tipa ugaone brusilice:

  • Amperi (A) za električne žičane brusilice.
  • Volti (V) za akumulatorske brusilice.
  • Kubične stope po minuti (CFM) za pneumatske brusilice.

Izlazna snaga se, s druge strane, meri u vatima (W).

Očigledno, koliko će snage imati vaša idealna ugaona brusilica zavisiće od vrste posla kojim se najčešće bavite. Ako se bavite teškim poslovima, sečenjem metala na primer, trebalo bi da nabavite brusilicu koja nudi dosta snage, ali ćete verovatno morati da platite nešto skuplje.

Što se tiče brzine, pravilo je jednostavno; što je veći disk, to je mašina sporija. Da biste uporedili različite modele ugaonih brusilica, moraćete da proverite njihovu brzinu u praznom hodu, koja se meri u RPM ili obrtajima po minuti. Brzina bez opterećenja se odnosi na to koliko brzo motor može da se okreće kada nije postavljen rezni odnosno brusni disk.

Ugaone brusilice mogu da isporuče različite brzine, koje se kreću od 5.000 do 11.000 obrtaja po minuti. Ove mašine su prilično brze, što znači da su i zaista opasne, pa obavezno nosite sigurnosnu opremu kada je koristite.Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours