10 primena ugaone brusilice – ASALATI.RS – ALATI I OPREMA

  1. Čišćenje metala

Koristeći žičani točak ili četku, možete brzo i efikasno ukloniti rđu i boju koja se ljušti. Međutim, ova dva priloga su dizajnirana za različite svrhe. S jedne strane, žičane četke su pogodne za uklanjanje rđe i boje sa ravnih površina. Žičani diskovi se, s druge strane, mogu koristiti za čišćenje teško dostupnih mesta, kao što su uglovi i pukotine.

  1. Sečenje zida

Ne samo da možete koristiti vašu ugaonu brusilicu za sečenje pločica, već je pogodna i za sečenje zida. Sve što trebate je da instalirate dijamantski točak za sečenje i nijedna cigla vam neće stajati na putu. Opet, višekratno sečenje takvih materijala može brzo da istroši vaš motor, pa se pobrinite da od samog početka nabavite moćnu brusilicu.

  1. Uklanjanje maltera

Takođe je vredno napomenuti da možete koristiti ugaonu brusilicu za uklanjanje starog maltera bez oštećenja cigle. Predlažem da koristite dijamantski točak za utiskivanje debljine približno širine maltera. Možda ćete morati da prođete brusnim točkom nekoliko puta da biste potpuno uklonili stari malter.

Ipak, ne zaboravite da nosite štitnik za lice i zaštitne naočare, jer proces može biti zaista prašnjav. A leteći ostaci mogu izazvati ozbiljne povrede. Verujte mi kada kažem da brušenje kuca dletom i čekićem u bilo koje doba dana.

  1. Uklanjanje boje i rđe

Nabavite točak za skidanje boje ili runo za čišćenje koji će brzo ukloniti staru boju i rđu sa metala bez oštećenja radne površine. Ovo takođe možete koristiti za izglađivanje hrapave površine i za uklanjanje termičkog plavljenja uzrokovanog zavarivanjem ili toplotnom obradom.

  1. Sečenje pločica i betona

Sečenje pločica i betonskih komada je suštinski deo građevinskih i renovacionih poslova. Ali to može izazvati neizdržljiv bol u vratu, posebno ako nemate namensku testeru za pločice.

Na sreću, ove materijale možete lako da isečete pomoću ugaone brusilice, jednostavnim pričvršćivanjem suvo rezanog dijamantskog diska, što bi zadatak učinilo lakšim.

Imajte na umu da je profesionalna testera za pločice bolja opcija za pravolinijsko sečenje. Zbog toga je svakako bolji izbor za ozbiljnije građevinske radove. Ali kada želite da zamenite stare pločice, ugaona brusilica je ono što vam treba.Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours